Tjänster

Vi erbjuder föreläsningar, rådgivning samt foderstatsberäkningar för häst.





Rådgivning


Upplever du problem i vardagen med ditt djur? Vi erbjuder rådgivning för de flesta sällskapsdjur. Rådgivning kan ske på plats hemma hos dig eller online. OBS! Vi vill att ditt djur är utrett hos veterinär innan du kontaktar oss, detta för att utesluta ev. smärta eller sjukdom som kan påverka ditt djurs beteende. Innan rådgivningen får du fylla i ett formulär om ditt djur, detta går vi sedan igenom tillsammans. En rådgivning kostar 500kr (inkl. moms)/påbörjad halvtimme, om vi kommer hem till dig tillkommer kostnad för resa.


Foderstatberäkningar för häst


Vi räknar på din hästs näringbehov och lämnar förslag på foderstat. Genom att fodra hästen efter en uträknad foderstat ser du till att din häst får i sig vad den behöver samtidigt som du minskar näringsläckaget till hästens omgivning. Vi behöver en analys på ditt grovoder samt uppgifter om din häst (ålder, kön, stall/lösdrift, arbete, vikt och hull). En foderstat kostar 150kr (inkl. moms)/häst.


Föreläsningar


Vi sätter ihop föreläsningar och kurser efter era önskemål, nedan hittar du några förslag på vad en föreläsning kan innehålla. Kontakta oss för prisförslag.


Grundläggande etologi

Vad har du för användning av etologi i vardagen med ditt djur? Vi går igenom etologins ursprung som vetenskapligt område och hur det används för att ta reda på hur specifika beteenden uppstått och vilket syfte det har för en individ eller art.

 

Vad är kognition?

Vad är egentligen kognitionsvetenskap? Vi pratar hjärnor och intelligens hos människan och andra arter. Vad är egentligen intelligens och kan det mätas? Vad är typiskt mänskligt, delar vi fler egenskaper och förmågor än vi tror med andra djur?

 

Inlärningsteorier

Går det lära en gammal hund att sitta? Kan man träna en fisk eller kanske till och med en insekt? Vi går igenom inlärningsteorier och vilken funktion inlärning har i naturen. Vi berättar också hur du och ditt djur kan lära er saker tillsammans och ha roligt på vägen.

 

Djur som vård

Vilken betydelse har djur inom vård och socialt arbete? Denna kurs vänder sig till dig som vill veta mer om djurs hälsofrämjande egenskaper och hur det kan tillämpas i olika vård/terapi sammanhang.

 

Hästens beteende

Har du koll på hästens grundläggande beteendebehov? Hur vanligt är det med beteendestörningar hos häst och hur kan de förebyggas? Kursen tar också upp inlärningsteorier och hur de kan användas för att förbättra din samvaro med hästar.

 

Hundens beteende

Vad skiljer hunden och vargen åt? Vilka är egentligen hundens naturliga beteenden och hur förebygger vi att de kan komma att uppfattas som problembeteenden? Hur kommer det sig att hunden en gång kom att bli vårt husdjur och vilken betydelse har våra hundar för oss i vår vardag?Kursen tar också upp inlärningsteorier och hur de kan användas för att förbättra din samvaro med hundar.

 

Kattens beteende

Vilka grundläggande behov har en katt och hur kan du ge den en bra miljö? Vi tar bl.a. upp berikning för innekatter och förslag på olika sätt att göra deras vardag mer stimulerande. Kursen tar också upp inlärningsteorier och hur de kan användas för att förbättra din samvaro med katter.

 




 



Passa på att boka in oss för 2021 redan nu. Vi erbjuder föreläsningar på plats såväl som online.